Doorzoek website

Stijlen in de badkamer

De badkamer heeft de laatste jaren steeds meer een ontspanningsfunctie gekregen. Daarom wordt levensstijl en persoonlijke smaak voor de badkamer steeds belangrijker. De meeste mensen kiezen voor een bepaalde stijl, welke past bij de inrichting van het huis. Men kan een stijl consequent doorvoeren of verschillende onderdelen toepassen. Het gaat hier om een persoonlijke smaak en toepassing daarvan. Men wil vaak een sfeer creëren die past bij de leefstijl.

Klassiek

Terug naar de Egyptische en Grieks/Romeinse oudheid

De klassieke sfeer vind zijn oorsprong in de Grieks / Romeins en Egyptische oudheid. Het gaat vooral om decoratieve elementen en beeldende kunst. De aandacht richt zich vooral op de symmetrie en ornamenten en wel van blijvende waarde.

Romantisch

Vertolken eigen wensen en verlangens

In een romantische badkamer voelt men zich in een tijd waar men naar terug verlangt omdat daar de juiste sfeer is. Dit kan van alles zijn. Een Oosters land of een Afrikaans land etc. Er zijn daarom vele soorten romantische badkamers.

Art Déco

De weerspiegeling van de twintiger jaren.

Het is een verschijnsel dat materialen uit die bewuste tijd zo nauwkeurig mogelijk worden nagemaakt. Een complete Art Déco badkamer bestaat eigenlijk niet maar wel een badkamer met Art Déco invloeden.

Rustiek

Is vooral een uiting aan de natuur in een landelijke sfeer

Geeft vooral een landelijke sfeer, die een indruk van de natuur achterlaat. De natuur brengt men binnen door toepassing van natuurlijke materialen en kleurschakeringen.

Modern

Heeft een strakke uitstraling met contrast kleuren.

Is nieuwerwets vooral met toepassingen en materialen zoals kunststof kozijnen. Het moet vooral een frisse uitstraling hebben en heeft beslist geen uitbundige sfeer.

Nostalgisch

Roept de sfeer op uit één bepaalde periode.

Het is een sobere badkamer geheel in stijl met allerlei voorwerpen uit bijvoorbeeld de jaren vijftig. Veel van deze artikelen worden vaak gekocht op rommelmarkten.

bekijk ook

schuifpui, vochtbestrijden.com, koffieautomaat voor een bedrijf,schoonmaak bedrijf, verbouwkosten.com/verbouwing/kosten/ en https://www.wielrenner.shop/.